Du har måske lige købt dig en ny Mountainbike eller Racercykel. Men efter et stykke tid, vil du gerne cykle på et lidt højere niveau. For at hjælpe dig, har vi skrevet dette indlæg, hvor vi har fundet nogle rigtige gode hjemmesider/YouTube kanaler, som kan hjælpe dig med, at tage din cykelstil et trin længere op. 

I dette blog indlæg fokuser vi på mountainbikes og racercykler, hvor vi vil give dig nogle ekstra redskaber til at gøre din cykeloplevelse større. Den første type af cykler vi kigger på, er mountainbikes.

En mountainbike er en solid cykeltype, der oprindeligt er beregnet til kørsel i råt terræn. Cyklen har typisk brede dæk med grove dæk mønstrer, en meget solid/tyk ramme og et lige styr. Samtidigt har cyklerne altid meget lave gearinger, der gør det muligt at køre op ad meget stejle bakker.

 

Der findes mange gode hjemmesider der viser, hvordan man presser sin mountainbike til det yderst. En af dem er blandt andet Global Mountain Bike Network, som laver YouTube videoer. Her kan du blandt andet se, hvordan man bremser og hopper som en pro, samt hvordan du laver din cykel, hvis nu noget går i stykker. Nedenunder kan du blandt andet se hvordan man cykler hurtigere på sin mountainbike.

 

Du kan se flere af deres videoer her.

Til sidst skal vi kigge på racercyklen. Det der kendertegner en racercyklen er at den er optimeret til høj hastighed dvs. Stellet og alt udstyr er lavet så let som muligt, dækkene er smalle for at mindske rullemodstanden. En anden ting er at styret er svunget ned, så rytteren sidder i en foroverbøjet stilling, der giver en lav vindmodstand. Cyklen har tætliggende gear, så det er nemt at finde et optimalt tråd. Man kan let genkende en racercykel ved at der er intet ekstra-udstyr (som skærme, etc.). Tag f.eks en Giant – TCR Advanced 1 TLD, den viser meget godt hvad der kendertegner en racercykel.

Som jeg skrev før findes der også mange gode hjemmesider, der forklar hvordan man optimere sin cykelture. Ved racercykler er Global Cycling Network en spiller man ikke kan komme undenom. Global Cycling Network er en søster kanal til Global Mountain Bike Network, kanalen viser også hvordan man reparer sin cykel og hvordan man optimerer sine cykelture. Nedenunder kan du se hvad du skal huske at tjekke, inden du tager din cykel ud på din næste cykeltur.