Vores historie

SaHL i gennem 100 år

Firmaet er oprettet i 1896 af Jens Sahl, der var udlært rebslagersvend og søgte et sted at starte virksomhed, det blev i Skjern på adressen Reberbanen 1 hvor han lavede en meget moderne overbygget rebslageri på 110 m. (rebslageriet er i dag overdraget til det lokale museum)I 1906 blev en egentlig butik tilkøbt på adressen østergade 27 hvor Jens og hans kone Christiane solgte deres rebartikler samt diverse børstevarer og redskaber. Sønnen Hans Peder kom i lære i Sønderborg som træskomager og arbejdede flere steder i landet, men kom i 1938 hjem i forretningen da faderen døde, Hans Peder og moderen drev forretningen frem til moderens død i 1948 forretningen var da udvidet med cykler, knallerter og træskohandel.

Hans Peder og hans kone Oda udvidede forretningen og sortimentet i 1958 hvor også legetøj blev inddraget, med disse artikler fungerede forretningen indtil Hans Peders død i 1976. Den forrige ejer, Jens startede i forretningen i 1975 og drev den frem til 1982 med moderen Oda, fra 1984 overtog Jens´s kone Randi legetøjsafdelingen og i 84´ flyttede forretningen også til større lokaler på Østergde 21, her er forretningen stadig, dog efter flere ombygninger og udvidelser, i dag er kerneområderne cykler og legetøj og de gamle lokaler i østergade 25 og 27 bruges i dag udelukkende til lager og udstilling. Forretningen er medlem af indkøbskæderne Mosquito cykelcenter og Legekæden. I 2013 købte Uffe Mikkelsen Sahl og er i dag fungerende direktør.

 

 

Vores medarbejdere

Her kan du læse en kort beskrivelse af vores medarbejdere, og hvad de bruger arbejdsdagen på hos Sahl.

Uffe Mikkelsen

Stilling: Direktør/ejer

Uddannelse: Uddannet cykelmekaniker i 1994 og har efterfølgende arbejdet som mekaniker forskellige steder i landet. I 2000 blev jeg faglærer på cykelmekanikeruddannelsen i Herning. 2013 købte jeg Sahl cykler med min kone og i 2014 stoppede jeg på skolen og er nu fuldtid i butikken.

Hvorfor er Sahl en god arbejdsplads: På grund af alle de spændende opgaver kunderne kommer med hver dag.

Hvilken cykel har du nu: Jeg har mange, men jeg kører i øjeblikket på en Haibike carbon, som jeg har ombygget en del.

Heidi Mikkelsen

Stilling: Leder af legetøjs-afdelingen.

Uddannelse: Jeg har en uddannelse indenfor handel og kontor og derefter udlært i butikken hos Sahl i 1998.

Hvorfor er Sahl en god arbejdsplads: Gode kunder og gode kollegaer.

Hvilken cykel har du nu: Jeg har en Batavus

 

Jess Simonsen

Stilling: Elev som cykelmekaniker

Uddannelse: Grundforløb på Herningsholm Erhvervsskole (HG), Herning. Afsluttede grundforløbet i 2013. Grundforløb på teknisk skole Herning, som cykelmekaniker. Grundforløb afsluttet i 2014.

Hvorfor er Sahl en god arbejdsplads: God stemning, gode kollegaer, godt humør og godt sammenhold.

Hvilken cykel har du nu: Jeg har en 6½ år gammel Mosquito mountainbike. Så har jeg lige for nyligt købt en Giant Talon 0 LTD mountainbike, og en Giant Defy 1 Compact racercykel.